Rijbewijs E achter B
  

Wil je gaan rijden met een aanhanger of caravan, dan kan het nodig zijn dat je moet beschikken over het rijbewijs E achter B. Ook voor aanhangerrijlessen kun je bij ons terecht! Het behalen van dit rijbewijs bestaat grotendeels uit een praktijkopleiding. Je hoeft hier dus geen apart theoriecertificaat voor te halen.

Wel worden er door de examinator enkele vragen gesteld ter voorbereiding van de rit. Bijvoorbeeld over de manier waarop de aanhangwagen beladen is. Hierbij gaat men ervan uit dat je ook kennis hebt van de bijbehorende papieren. En natuurlijk moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Tijdens het examen wordt er verwacht dat je veilig en deugdelijk kunt aan- en afkoppelen, veilig en vloeiend door het verkeer kunt rijden, daarbij rekening houdend met de voertuiglengte. Verder dien je goed achteruit te kunnen manoeuvreren.

Opmerking: het rijden zonder rijbewijs met een aanhanger waarbij dat wel zou moeten is niet alleen strafbaar, maar je bent ook niet verzekerd!

› Lees meer in de brochure 'Nieuwe regels voor het rijbewijs BE'

Diegenen die voor het eerst met de aanhanger of caravan op stap gaan, of vroeger automatisch in het bezit van het rijbewijs BE zijn gekomen, kunnen ook bij ons terecht voor de speciale aanhanger of caravantraining.

In dit filmpje zie je hoe het gaat bij het praktijk examen. Veel succes!

Corpus 57 - 5282 MG Boxtel - tel: (0411) 616700 / (06) 51 53 63 15 - email: eckhardt@home.nl - KvKnummer: 17158677

Facebook