Praktijkervaringen na de Simulator

De ervaringen van de kandidaten zijn verbluffend zodra men in de 'echte' auto gaat lessen. Na een korte uitleg over wat er in de lesauto anders werkt gaan de 'rijles simulatorcursisten' meteen zelfstandig rijden. Een rij-instructeur weet niet wat hem /haar overkomt. Normaal zijn zij de eerste uren - met een cursist die nog nooit auto heeft gereden - heel veel aan het uitleggen en vooral begeleiden tijdens het rijden. Niets gaat geautomatiseerd en elke handeling moet je keer op keer voorzeggen en begeleiden. Hoe anders na de rijsimulator! De bediening gaat vrijwel volledig al op de 'automatische' piloot. Natuurlijk moet je nog dingen corrigeren, maar de cursist weet al heel goed hoe, wat en wanneer.

Ook als er een andere auto aankomt, reageert men al heel goed en vooral rustig: de situatie komt bekend voor vanuit de simulator.

Mede door het gebruik van de rijsimulator is de slaagkans hoger dan gemiddeld en dat met minder praktijklessen op de weg! Hoe groot het voordeel zal zijn verschilt uiteraard per cursist. Het staat nu wel vast dat het gebruik van een rijsimulator tijdens de rijopleiding een succes is.

Corpus 57 - 5282 MG Boxtel - (06) 51 53 63 15 - email: eckhardt@home.nl - KvKnummer: 17158677 - Privacy verklaring