Rijles vanaf je 16de!           

Met ingang van april 2016 is Begeleid Rijden (2toDrive) definitief ingevoerd. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende en langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen onder begeleiding van een coach.

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es).
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.
Met het behalen van het rijbewijs voor de personenauto krijg je ook het rijbewijs voor de bromfiets (AM). Met de bromfiets mag je wel meteen zelf de weg op. Meer informatie kun je vinden op www.2toDrive.nl

Op deze site kun je ook vinden hoe je je moet aanmelden voor de proef Begeleid Rijden.

Maar, waarom wachten tot je 16,5 bent? Bij Autorijschool Eckhardt kun je nog eerder beginnen door een start te maken in de rijsimulator. Op die manier kun je de voertuigbeheersing in korte tijd onder de knie krijgen. Je hebt dan al direct een hele voorsprong zodra je op 16,5 met de rijlessen in de auto begint. We streven ernaar om je dan op je 17de verjaardag op examen te laten gaan.

Lessen in de rijsimulator: de snelste weg naar je autorijbewijs! Je kunt als 16-jarige al beginnen met je rijlessen.

De basisvaardigheden, zoals gasgeven, sturen, koppelen, schakelen en goed kijken leer je in de simulator veel sneller dan op de weg. Dit geldt ook voor het toepassen van de verkeersregels en het oefenen van het verkeersinzicht, 10 keer achter elkaar invoegen op de snelweg in een steeds moeilijkere verkeerssituatie? Géén probleem in de rijsimulator! En de stap naar de 'echte' lesauto wordt aanzienlijk kleiner!

Naast het voordeel dat je eerder kunt beginnen is er ook een financieel voordeel. Lessen in de rijsimulator zijn een stuk goedkoper. Je totale rijopleiding wordt dus voordeliger. Bovendien zorgt het lessen in de rijsimulator voor minder CO2 uitstoot.

Een ander voordeel van de rijsimulator en 2toDrive is dat je voordat je gaat studeren je rijbewijs al kunt hebben! Je doet dan examen in je eigen vertrouwde omgeving.

Corpus 57 - 5282 MG Boxtel - tel: (0411) 616700 / (06) 51 53 63 15 - email: eckhardt@home.nl - KvKnummer: 17158677

Facebook