De Rijsimulator

Sneller, Veiliger, Milieuvriendelijker ………….. en dan ook nog goedkoper je rijbewijs halen!! Kan dit allemaal?? Bovendien mag je al met 16 jaar rijlessen nemen!!

  

Het kan bij Autorijschool Eckhardt. Wij beschikken als enige rijschool in Boxtel en omgeving over een heuse autorijsimulator. Na een succesvolle testperiode kan vanaf mei 2010 iedereen gebruik maken van deze Nederlandse Rijsimulator. Dus waarom wachten tot je 18 bent?

Autorijles nemen in een rijsimulator is een geheel nieuwe manier van leren autorijden. Wij zijn ervan overtuigd dat je makkelijker, sneller en aanzienlijk goedkoper je autorijbewijs kunt halen als je je rijopleiding start in de simulator.

Waarom?
In een simulator heb je geen vertraging door bijvoorbeeld files en verkeerslichten. Je hoeft ook niet eerst een medecursist naar huis te brengen of eerst naar een oefengebied te rijden. Kortom, het rendement van je lessen is veel hoger. In een simulatorles zitten standaard veel meer training- en leermomenten geprogrammeerd dan in een les op de openbare weg. Daar ben je namelijk aan het toeval overgelaten voor wat betreft andere verkeersdeelnemers. Alle verkeerssituaties zijn op de simulator levensecht te oefenen. Hierdoor heb je minder rijlessen op de openbare weg nodig. Het tarief voor de lessen op de openbare weg is aanzienlijk hoger dan het tarief voor de simulatorlessen. Een gemiddelde besparing van 20% op de benodigde auto- rijlessen kan nu al worden bereikt. Dit scheelt al gauw een paar honderd euro!!!!

Op dit moment bestaat de complete simulatoropleiding uit een 20-tal lessen verdeeld over vier lesmodules waarin alle onderwerpen aan bod komen:

  • Voertuigbeheersing
  • Bochten nemen en kruispunten basis*
  • Meerbaansrotondes en kruispunten gevorderd*
  • Inhalen en autosnelwegen met in- en uitvoegstroken als mede weefvakken*

* Vanaf deze lessen wordt het kijkgedrag nauwlettend gecontroleerd middels een camera. Als er bij het oversteken van of afslaan bij kruispunten; het verlaten van rotondes; bij het in-/uitvoegen en inhalen op de autosnelweg niet goed wordt gekeken in de binnenspiegel, de buitenspiegels en over de schouder voor de dode hoek, kleuren de schermen rood!!! Op de controlemonitor van de instructeur is dit ook te zien en tevens op te nemen. Deze beelden, waarin de leerling zichzelf ziet rijden en ook wel of niet ziet kijken, worden tijdens de evaluatie na de les besproken.

Met de aanschaf van een rijsimulator is Autorijschool Eckhardt beslist voorloper in de rijschoolwereld. De lesmogelijkheden zijn haast onbeperkt en autorijden en lessen zal zeker nog meer geld gaan kosten dan nu. Dankzij de rijsimulator kunnen onze cursisten meer rijervaring opdoen, terwijl de 'echte' autokilometers – en dus het aantal rijlessen op de weg – aanzienlijk kunnen dalen. En dat scheelt de toekomstige weggebruikers een flink stuk in de kosten van een kwalitatief hogere rijopleiding.

Natuurlijk mag je met 16 jaar rijlessen nemen!

Corpus 57 - 5282 MG Boxtel - tel: (0411) 616700 / (06) 51 53 63 15 - email: eckhardt@home.nl - KvKnummer: 17158677

Facebook