Broem opleidingen/ Opfriscursus
 
De BROEM-opleiding voor 55-plussers is een actie waarbij ouderen met een instructeur hun rijvaardigheid kunnen testen. BROEM staat voor Breed overleg Ouderen en Mobiliteit en is een rijvaardigheidstest voor senioren. Veel oudere automobilisten hebben hun rijbewijs vele jaren geleden gehaald. Ze hebben door de jaren heen een eigen rijstijl ontwikkeld, inclusief allerlei routines en foutjes.
Het verkeer ontwikkelt razendsnel. Wegen zijn anders ingericht dan vroeger en de verkeersregels zijn aangepast. Bovendien neemt de reactiesnelheid en het concentratievermogen meestal af. Naast het afleggen van een testrit in hun eigen auto worden de ogen van alle deelnemers getest. Daarnaast geven we de ouderen theorieles.
Deze populaire cursus wordt een aantal malen per jaar door het VVN (Veilig Verkeer Nederland) georganiseerd. Het is natuurlijk ook mogelijk deze cursus individueel of met uw partner bij Autorijschool Eckhardt te volgen. U kunt dan starten wanneer het u uitkomt.
 
Opfriscursus:
U bent al in het bezit van het rijbewijs, maar...........
  • het fileparkeren,
  • het invoegen op de snelweg,
  • het berijden van rotondes etc. vermijdt u liever!!
Tijd voor een korte opfriscursus. Geen examenstress, gewoon relaxed alles waar u moeite mee hebt nog eens doornemen.
U bent al wat ouder en u bezit geen rijbewijs: Door omstandigheden moet u noodgedwongen achter het stuur! Na maximaal 5 lessen krijgt u van mij een eerlijk advies. Doorgaan, of toch maar een taxi bellen. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de mogelijkheden in ons Rijvaardigheidscentrum, zodat u op een rustige en vooral veilige manier de voertuigbeheersing onder de knie kunt krijgen.
Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies of rij gewoon een keer kosteloos mee om de sfeer te proeven.