Waarom?
 
In een simulator heb je geen vertraging door bijvoorbeeld files en verkeerslichten. Je hoeft ook niet eerst een medecursist naar huis te brengen of eerst naar een oefengebied te rijden. Kortom, het rendement van je lessen is veel hoger. In een simulatorles zitten standaard veel meer training- en leermomenten geprogrammeerd dan in een les op de openbare weg. Daar ben je namelijk aan het toeval overgelaten voor wat betreft andere verkeersdeelnemers. Alle verkeerssituaties zijn op de simulator levensecht te oefenen. Hierdoor heb je minder rijlessen op de openbare weg nodig. Het tarief voor de lessen op de openbare weg is aanzienlijk hoger dan het tarief voor de simulatorlessen. Een gemiddelde besparing van 20% op de benodigde auto- rijlessen kan nu al worden bereikt. Dit scheelt al gauw een paar honderd euro!!!!
Op dit moment bestaat de complete simulatoropleiding uit een 25-tal lessen verdeeld over vier lesmodules waarin alle onderwerpen aan bod komen:
  • Voertuigbeheersing
  • Bochten nemen en kruispunten basis
  • Meerbaansrotondes en kruispunten gevorderd
  • Inhalen en autosnelwegen met in- en uitvoegstroken als mede weefvakken
Maar hiermee zijn alle mogelijkheden van de rijsimulator nog lang niet volledig benut: Autorijschool Eckhardt werkt samen met de "uitvinders" van de simulator aan uitbreidingen van het opleidingspakket. Het rijden tijdens mist, sneeuwval en andere slechte weersomstandigheden, het oplossen van gevaarlijke verkeerssituaties en een cursus zuinig rijden behoort ondertussen ook al tot de mogelijkheden. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk zoals rijden in de bergen, met een aanhangwagen, het rijden onder invloed of hoe te handelen als je in de berm of in een slip komt.
Met de aanschaf van een rijsimulator is Autorijschool Eckhardt beslist voorloper in de rijschoolwereld. De lesmogelijkheden zijn haast onbeperkt en autorijden en lessen zal zeker nog meer geld gaan kosten dan nu. Dankzij de rijsimulator kunnen onze cursisten meer rijervaring opdoen, terwijl de 'echte' autokilometers en dus het aantal rijlessen op de weg aanzienlijk kunnen dalen. En dat scheelt de toekomstige weggebruikers een flink stuk in de kosten van een kwalitatief hogere rijopleiding.
Natuurlijk mag je met 17 jaar rijlessen nemen!